Arja Sinervo ja Ari Ahlgren valmistautuvat Artemis-duo perustettiin vuonna 2010. Artemis-duo yhdistää musiikissaan Idän ja Lännen elementtejä mm. tiibetiläisiä äänimaljoja, bassoa, kitaraa, tuulikelloja ja kosketinsoittimia. Heidän musiikkiaan on kuvailtu meditatiiviseksi ja että he soittavat musiikkia sielulle.

***************************************************************

Artemis-duo Elämän ilo -messuilla 7.4. klo 11.-11.25 Tampere-talossa, Opus3!!!!

Artemis-duon meditatiivinen äänikylpy: Arja Sinervo ja Ari Ahlgren esiintyvät - tiibetiläiset kulhot, gongit ja luonnonäänet. Tilaisuus on maksuton. Tervetuloa rentoutumaan!

Artemis-duon rentoutusmusiikkia

Artemis-duo:Arja Sinervo ja Ari Ahlgren

Artemis on myös duo, jossa soittavat Arja Sinervo ja Ari Ahlgren. Olemme soittaneet yhdessä yli kahdeksan vuotta sekä pitäneet konsertteja eri puolilla Suomea. Musiikkia voisi kuvailla meditatiiviseksi rentoutusmusiikiksi.

Soittimina ovat mm. tiibetiläiset laulavat kulhot, tuulikellot, tingsat, gongit, basso ja kosketinsoittimet. Artemis-duolta on ilmestynyt tähän mennessä neljä cd-levyä nimeltään Saana (v.2011), Valotar (2012), Fuji-san (2013) sekä uusin Venuksen syntymä (2015).

Musiikkia voi kuulla myös YouTube-kanavalta linkistä

http://www.youtube.com/channel/UCcRrUsrLqPcZOHNKnNWBNhQ

Kappaleet ovat nimeltään "Artemis", "Pieni merenneito" ja "Venuksen syntymä" !

Levyjä voi tilata suoraan Arjalta numerosta 040 776 4538 tai hoitola.artemis(at)gmail.com

Voit tilata meitä omalle paikkakunnallesi konsertoimaan lähinnä Etelä-Suomen alueella, mutta muutkin suunnat ovat neuvoteltavissa.

"VOI MITEN ÄÄRETTÖMÄN KAUNISTA MUSIIKKIA TE TEETTEKÄÄN ��
IHAN KYLMÄT VÄREET MENEE PITKIN JA KYYNELEET KIHOSI SILMIINI KUUNNELLESSANI TUOTA IHANAA PIENTÄ MERENENITOA����MIKÄ IHANA RAUHA, KAUNEUS, PYHYYS, RAKAUS, PUHTAUS��" - SUSANNA -


****

Venuksen syntymä (maalaus:Arja Sinervo)

LA 21.3. "VENUKSEN SYNTYMÄ" -LEVYNJULKAISUTILAISUUS TAMPEREELLA !

Artemis-duon neljäs levy on nähnyt päivänvalon ja sitä juhlistamme kevätpäiväntasauspäivänä Näsilinnankatu 25 B, Valon koulun tiloissa klo 14.00 (Huom ! muuttunut aika). Olet lämmimästi tervetullut kuulemaan uutta musiikkiamme ! Ota myös ystäväsi mukaan ! Kiitos, jos ilmoitat tulostasi etukäteen Arjalle p. 040 776 4538. Konsertti on ilmainen. 

 

Tampere-talo 2015

Artemis-duo esiintyi huhtikuussa 2015 Tampere-talossa Hengen ja Tiedon  -messuilla. Taustalla kuvia Himalajan seuduilta esim. Bhutanista.

Kulhot

Gongit


MENNEET KONSERTIT:

TO 7.5. HELMIPÄIVÄN HELMEKSI

Läsnäoloa liikkeessä ja musiikissa

* klo 17:30 Liikettä hetkessä (Hanna-Maarit Kohtamäki) 8 / 6 €

* klo 18:30 Artemis-duo, Arja Sinervo ja Ari Ahlgren, "Venuksen syntymä" -konsertin instrumentteinä mm. tiibetiläiset kulhot, gongit, basso ja kosketinsoittimet, 12 / 10 €


Kaikille sopiva liikunta valmistaa vastaanottamaan rentouttavaa ja meditatiivista musiikkia kokonaisvaltaisesti ! Konsertissa voi istua, loikoilla patjoilla tai liikkua rauhallisesti.


TERVETULOA 

****

1.4. klo 18.00 

Artemis-duo soittaa Terveyskeitaan avajaisissa ! Terveyskeidas sijaitsee Tampereella, Hämeenpuisto 8, ja tarjoaa monenmoista mukavaa terveyteen liittyvää. Avajaiset tarjouksineen yms. klo 14.-21.00. Käy tutustumassa osoitteesta www.terveyskeidas.fi 


****

10.4. Yksityistilaisuus: Ravintola Astor, Aleksis Kiven katu 26, Tampere

****

11.-12.4. HENGEN JA TIEDON MESSUT TAMPERE-TALOSSA

Hoitola Artemis mukana messuilla tuttuun tapaan tekemässä Enkelihoitoja sekä Aura-Soma väriterapian tulkintoja. Mukana Arjan maalauksia sekä Artemis-duon cd-levyjä.

Su 12.4. klo 11:10-11:50 Juhlasali, 2. krs. ARTEMIS-DUON KONSERTTI

 ****

25.4. KLO 10 - 15 ENKELIMESSUT, LAHTI

Aikuiskoulutuskeskus, os. Kirkkokatu 16. Vapaa pääsy.

*Messuilla mukana Hoitola Artemis sekä Artemis-duon konsertti. Enkelihoitoja ja -viestejä sekä väriterapian tulkintoja.

****

ARTEMIS-DUON KONSERTTI PORISSA

Porin henkinen keskus, Vanhakoivistontie 12. Kaksiosainen konsertti, jossa ensin Artemis-duon rentouttavaa musiikkia kaikilta neljältä levyltä. Toisessa osassa Arjan johdattama rumpumeditaatio. Hinta 15 euroa.

Ilmoittautumiset Arjalle p. 040 776 4538 10.3. mennessä ! 

**** 

LUE ERKKI LEHTIRANNAN ARTIKKELI "MINÄ OLEN" -LEHDESSÄ V. 2012:

Sisäavaruus soi 4/2012 

Artemis antaa musiikillista sielunhoitoa 

Lounais-Suomen Paraisilta leijailee maamme musiikkitaivaalle raikkaita säveliä ja sointeja, joissa tuulikellot, tiibetiläiset kulhot ja thingsa-tiu'ut kohtaavat länsimaiset soittimet. Kyseessä on Artemis-duo, joka haluaa tuoda musiikillaan valoa maailmaan. 

Artemis-yhteen muodostavat kelloja, tiukuja ja kulhoja soittava Arja Sinervo ja Ari Ahlgren, joka taituroi kosketinsoitinten, kitaroiden, bassojen ja ns. sähköjousen (Ebow) parissa. Duo on esiintynyt parin viime vuoden ajan Etelä-Suomessa ja tehnyt kaksi meditatiivista levyä, "Saana" (2011) ja "Valotar" (2012). Suomalainen henkinen musiikki on saanut pariskunnasta uuden, persoonallisen äänenkannattajan. Tällaiselle harmoniselle, valtavirrasta poikkeavalle musiikille on kestotilaus. 

Matka- ja värimusiikkia 

Arja ja Ari ovat musisoineet yhdessä yli kaksi vuotta. Kreikkalaisen jumaltaruston metsästyksen, naisten ja lasten suojelijan sekä luontoyhteyden jumalattaresta nimensä saanut duo tekee musiikkia, joka herättää voimakkaita kuva- ja väriassosiaatioita, eikä ihme. Arja on kuvataiteilija ja väriterapeutti, joka maalaa intuitiivisia sielunkuvia ja voimatauluja. Hänen kättensä jälki näkyy yhtyeen levyjen kansissa. 

Ari puolestaan kuulee sisäisesti melodioita, joita hän sitten tuo yleensä kosketinsoittimilla tai bassolla tähän maailmaan. Jokin rytmi tai kosketinsoittimen ääni saattaa alkaa viedä sävellystyötä eteenpäin. 

- Itse koemme musiikkimme "kohottavaksi", vaikka omaa musiikkia on toisaalta hieman vaikea määritellä. Tämä on ikään kuin musiikkia sielulle ja antaa sille tilaa laajentua ja kasvaa täyteen mittaansa. Musiikki antaa voimaa sekä tuo iloa ja kepeyttä elämään, Arja ja Ari toteavat. 

Artemiksen musiikki on haurasta olematta heikkoa, yksinkertaista olematta naivia, harmonista olematta unettavaa. Duo operoi sinänsä pelkistettyjen sointurakenteiden ja muiden musiikillisten ratkaisujen kanssa, joissa rauhalliset tempot sekä hitaasti kulkevat ja kehittyvät melodiat ovat keskeisessä roolissa. Kiireellä ei ole sijaa yhtyeen estetiikassa. 

Aria inspiroivat sävellystyössä matkat maailmalle, ja matkoiltaan Tiibetiin, Nepaliin ja Intiaan hän on myös tuonut mm. tiibetiläisiä soivia kulhoja, joita duolla on tällä hetkellä käytössään 16 kappaletta. Suurin osa niistä on käsin taottuja. 

Hyvä esimerkki matkojen inspiroimasta musiikista on Valotar-levyltä löytyvä Esfahan. 

- Olin matkalla Arabiemiraatteihin, kun lentokone jostain syystä lensi matalalla Iranin Esfahanin yllä. Kaupungin persialaiset rakennukset ja paikan henki tekivät lähtemättömän vaikutuksen, Ari kertoo. 

Sielun sininen sointi 

Artemis on löytänyt oman tyylilajinsa alueella, johon jo niin monet ovat jättäneet soivat jalanjälkensä. Tämä on saavutus sinänsä. Koskettimet ja basso kuljettavat tavallisesti melodioita, joissa korkea taivas ja Äiti-Maa kohtaavat, ja myös kitara pilkahtelee välillä esiin. Arin taidokas bassottelu on levyn kantavia voimia ja tuo mukaan erityistä jäntevyyttä, joka puuttuu monilta New Age -kategoriaan lukeutuvilta äänitteiltä. Etniset kulhot ja tiu'ut sekä tuulikellot luovat sitten omanlaisensa äänimaailman sähkösoitinten rinnalla. Äänikuva pysyy hengittävänä ja miellyttävän tasapainoisena. 

Yhtyeen esikoislevyllä on mukana kaksi pitkää sävellystä (Aquarius ja Sieluni sininen sointi, jotka kestävät yhteensä yli 50 minuuttia) ja niitä selvästi lyhyempi nimikappale, jonka tunnelma viittaa ehkä enemmän itäisiin maihin kuin Saana-tunturiin Kilpisjärvellä. 

Saana-kappaleessa Ari soittaa Ebow'ta eli sähköjousta, joka on pieni muovinen, esimerkiksi basson mikrofoniin kiinnitettävä esine. Sillä on mahdollisuus tuottaa päättymätön perusääni tai huilumaisia yläsävelharmonioita. Näin nauhattomasta bassosta saadaan tavanomaista enemmän variaatioita äänipalettiin, mikä rikastaa olennaisesti yhtyeen kokonaissointia. 

Valotar-levyllä teokset ovat lyhyempiä ja tiiviimpiä, 4-9 minuutin mittaisia. Tästä on mielestäni ollut hyötyä yhtyeen ilmaisussa, johon on löytynyt enemmän monipuolisuutta ja sävyjä. Punainen lanka säilyy kirkkaana läpi levytyksen. Ebow'n huilumaisia ylä-ääniä kuullaan muun muassa kappaleissa Atlantis ja Valotar. 

Yhtenä vahvuutena yhtyeellä on oman studion käyttö, mikä on antanut mahdollisuuden rakentaa rauhassa äänimaailmoja. Ari aloitti studion rakentamisen vuonna 1989, ja nyt tämä juuri Paraisille muuttava studio on ajan saatossa palvellut myös muita muusikoita. 

Vuosien varrella Arin soitinvalikoima on laajentunut kitarasta, bassosta ja rummuista etnisiin soittimiin, jotka tulivat mukaan kuvaan viime vuosikymmenen puolivälissä. 10-kielisen kanteleen hän löysi uudelleen viime keväänä, ja sitä kuullaan tulevilla äänitteillä. 

Elävät värit ja elävä musiikki 

Arja ja Ari työstävät parhaillaan omia vahvuuksiaan elävän musiikin ja värien parissa Elävät värit -kurssikokonaisuudeksi. Arja johdattaa kurssilla ihmiset värien maailmaan erilaisten harjoitusten ja mielikuvamatkojen sekä Aura-Soma -värien ja tuoksujen avulla. Ari puolestaan on säveltänyt musiikin jokaiseen väriin ja soittaa kurssilla tehtävien harjoitusten aikana elävää musiikkia, joka johdattaa ihmisen syvemmälle omaan itseensä. 

Musiikin, värien ja tuoksujen maailmasta löytyy hienoja mahdollisuuksia ja eri aistialueiden henkistä synergiaa, jota oma aikamme niin kipeästi tarvitsee. Pariskunta kehottaakin lähtemään löytöretkelle oman sisäisen sateenkaaren alkulähteelle värien ja elävän musiikin siivittämänä. 

- Elävän musiikin ja värien yhdistäminen on mielestämme uusi asia. Ihmiset saavat henkilökohtaisen kokemuksen siitä, mitä kukin väri ja siihen liittyvä musiikki avaa juuri hänessä. Kyseessä onkin sisäinen matka. Kurssilla käytämme osittain Aura-Soma -väriterapian metodeja ja välineitä eli tasapainopulloja ja tuoksupomanredeita, pariskunta valottaa. 

Kurssin musiikista ja väreihin liittyvistä meditaatioharjoituksista on tulossa cd-levy tämän vuoden aikana. Myös esiintymisiä on luvassa ainakin Tampereella, Porissa, Turussa ja Helsingissä. Ollaan kuulolla - Artemis nimittäin ansaitsee tulla laajemminkin kuuluksi. Yhtyeen levyjä voi tilata suoraan tekijöiltä: arjasinervo@gmail.comalluahlgren@gmail.com tai puh. 040 776 4538. 

Erkki Lehtiranta

*****

MENNEET TAPAHTUMAT:

6.- 7.9. ARTEMIS-DUON TAMPERE-TALOSSA VIISAS ELÄMÄ -MESSUILLA !


Artemis

Artemis on duo, jossa soittavat Arja Sinervo ja Ari Ahlgren. He ovat soittaneet yhdessä noin neljä vuotta ja pitäneet konsertteja eri puolilla Suomea. Musiikkia voisi kuvailla meditatiiviseksi rentoutusmusiikiksi.

Soittimina ovat mm. tiibetiläiset laulavat kulhot, tuulikellot, tingsat, gongit, basso ja kosketinsoittimet. Artemis-duolta on ilmestynyt tähän mennessä kolme cd-levyä nimiltään Saana (2011), Valotar (2012) ja Fuji-san (2013), ja ne ovat saaneet erittäin positiivisen vastaanoton kuulijoiltaan. 


SU 7.9.2014 klo

 11:00 

Artemis-duon konsertti, Studio [ musiikki ] 
Artemis-duo soittaa meditatiivista musiikkia kolmelta jo ilmestyneeltä levyltään - taustalla näkyy matkakuvia Himalajalta. "Artemis on löytänyt oman tyylilajinsa alueella, johon jo niin monet ovat jättäneet soivat jalanjälkensä. Koskettimet ja basso kuljettavat melodioita, joissa korkea taivas ja Äiti-Maa kohtaavat. Etniset kulhot, gongit ja tingsat sekä tuulikellot luovat omanlaisensa äänimaailman sähkösoitinten rinnalla." (osittainen lainaus Erkki Lehtirannan