Kukkaterapia

Lemmikki

Kukkaterapia luetaan hienovaraiseen värähtelylääketieteeseen, kuten esim. homeopatia, Aura-Soma väriterapia, ääni- ja energiahoito jne.

Kukkaterapian kehittäjä on englantilainen lääkäri, bakteriologi ja homeopaatti Edward Bach (1886-1936). Hän perehtyi vuosikymmeniä erilaisten sairauksien syihin ja  niiden hoitomenetelmiin. Tutkimustensa tuloksena hän kehitti kukkaterapian, jossa luonnossa kasvavien kukkien parantava energia voidaan auringonvalon avulla siirtää veden muistiin ja näin käyttää ihmisten ja eläinten hyväksi.

Kukkaterapialla hoidetaan fyysistä kehoa, tunne-elämää ja henkistä olemuspuolta, sillä ihminen koostuu näistä kaikista ja tasapaino syntyy, kun kaikki olemuspuolet voivat hyvin. Ihmiskehossa on luonnostaan parannusjärjestelmä, joka pyrkii tasapainoon niin henkisellä kuin fyysiselläkin tasolla - kukkaterapia tukee tätä mekanismia luonnollisella tavalla. Terapialla siis tuetaan terveyttä.

Kukkauutteet eivät sisällä kasvien aineosia eikä tuoksuja; ainoastaan niiden hoitavat energiat, joten allergiavaaraa ei ole.

Valmistan asiakkailleni henkilökohtaisia kukkatippasekoituksia itse uuttamistani yli 30:stä suomalaisesta kasvista ja kukista. Kerralla yhteen 30 ml:n käyttöpulloon tulee 4 - 6:n eri kukan uutetta, jota nautitaan kaksi kertaa päivässä 2-4 tippaa vesilasilliseen sekoitettuna. Suomen lyhyt ja valoisa kesä voimistaa kasvien energiaa erityisen paljon ja siksi suomalaiset kukkauutteet ovat juuri meille suomalaisille. Henkilökohtaisen sekoituksen mukana tulee laajempi selvitys uutteen ominaisuuksista ja vaikutuksista.